Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

lördag 28 juli 2012

GoPro första flygning!

Här kommer klippet från första flygtestet med GoPron på BETAn. Den kändes ganska tung men det gick får se hur det går när FPV kameran och Eageltree sakerna åker med!

tisdag 24 juli 2012

GoPro



Jag har äntligen tagit mig råd att köpa mig en riktigt bra kamera till mina flygplan! Jag har velat haft en sen jag såg den första gången men då var den inte ens i närheten av lika avancerad som den nyaste versionen som jag har köpt! Alltså en "GoPro HD HERO2" :-D

Här kommer några bilder på den!





Minnes kortet är ett 16 gig SDHS class 10 och det behövs minst klass 10 för att kunna göra timelaps tagningar med två bilder i sekunden.
Det yttre skalet ni kan se på första bilden är vattentätt ner till 60 meters djup och hjälper även till att skydda den mot riktiga smällar!


Jag har hunnit lekt med den en hel del nu och jag måste säga att jag är otroligt glad över att jag skaffade den! Jag gillar skarpt timelaps läget och har lekt lite med den här är mitt första försök!


Taget med en bild i sekunden och uppspelat med 30 bilder i sekunden så två sekunder i denna film är egentligen 1 minut... Det är nästa 2000 bilder i denna film!


 Nu är det bara att se till att jag får upp den i luften! :-D 

lördag 21 juli 2012

FrSky Hack MX-16 LCD FLD-02

Mera paket i brevlådan! :-D Denna gång var det min telemitri display från FrSky som dök upp. Den kommer bara att kunna visa signalstyrkan på radion (ungefär som i en mobil där man kan se hur bra täckning man har) Men om man vill kan man bygga ut den med olika sensorer men all den infon får jag via Eagletree sakerna på FPV planet så det blir inte aktuellt för mig!


Den kom snyggt förpackad och allt som behövs för att koppla den var en sladd med fyra ledare i!

Och så här ser den ut!




Och för att koppla in den behövs det öppnas på radion igen!


Så bort med alla skruvar!




Och koppla på sladden på Hack modulen.


Jag borrade ett litet hål i skarven mellan fram och bakstycket så slipper man löda och krabba med sladden som redan har rätt kontakter!



Och så här blev det riktigt trevligt med belyst skärm måste jag säga. Ska ut och testa den någon dag snart och skriver mer när det är gjort...

fredag 20 juli 2012

Eagle Tree Guardian Stabilization Expander!

Fick paket här om dagen :-D Och det första som kom innehöll Guardian Stabilization Expander till mitt FPV system denna mycket lilla sak kommer att hjälpa till att stabilisera planet när jag flyger. Den gör även att jag kan få en virtuell horisont på skärmen vilket kan vara bra om man flyger genom ett moln ;-)

Här nedan följer lite bilder på det hela. Jag skriver lite mer om den när jag har testat den!







lördag 7 juli 2012

Ebay beställningar! :-D

Jag gjorde några beställningar på Ebay här om dagen SPÄNNANDE!!! :-D Jag beställde en propeller balanserare vilket jag har velat haft en längre tid, det är ingen dyr sak men det har bara inte blivit av!


En sån här.


Sen beställde jag även Frsky LCD till radion för att kunna se telemitridatan på radion som jag har hackat med frskys hack modul. Också något jag har velat haft sen jag bygde om radion.


Så här ser den ut med bakgrundsbelysning och allt.


Och till sist en Guardian från Eagle Tree som är en expantion till mitt OSD system som hjälper till att stabilisera planet när man flyger FPV. Läs mer om den i länken nedan!

http://www.eagletreesystems.com/OSD/Guardian.htm  

Och apropå att bygga om radion tycker jag ni ska kolla in detta och detta!

Fortsättning följer...