Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

måndag 23 januari 2012

Blubabyn The end


Nu har det varit avslutnings sermoni för min blubaby den har varit med nästan från starten av min R/C karriär det va det andra planet jag byggde :-D Men det hade blivit väldigt slitet på sistone men så länge det flyger känns det ju inte rätt att riva det!

Så jag bestämde mig för att flyga det en sista gång och försäkra mig om att det skulle bli jobbigare att laga än att bygga ett nytt! Så platsen jag valde var den mest olämpliga för ett sjöflyg. En lokal vid mitt jobb som inte används just nu och som dessutom har en väldigt stor vattenpöl att starta ifrån!



Det blev ganska mycket mer film som jag tänkt redigera men tyvärr så ville inte min dator ta imot filerna från min telefon så i väntan på lösningen på det får ni nöjja er med desa tre klippen!

tisdag 17 januari 2012

MEGAEVENT I VÄXJÖ TIPSHALL! mera bilder!

Här kommer lite mer bilder från Megaeventet. Jag tog inte lika mycket bilder i år för jag flög mycket mer intensivt och ägnade ganska mycket tid åt att laga planet :-P Men några blev det kvar efter ut gallringen av dom suddiga och dåliga 80 stycken närmare bestämt. och här kommer ett urval!


För er som inte varit i tipshallen så kan jag säga att det är stort enormt jätte stort. Den här bilden är tagen från mittlinjen.




Dom här stora konerna eller pyloner som det kallas hade Claes Meijer med sig som höll i skojtävlingarna även i år. Det var väldigt spännande och nästa år ska jag nog ta mod till mig och vara med!



Den här enorma jet-modellen hade killarna från HAB med sig det är alltså en riktig jet motor i den. Det är inte billigt att krascha så det är inget för mig som har en tendens att bli lite övermodig och gör ofta något dumt med mina modeller som slutar med krasch! ;-)

Det blev ganska mycket krockar måste ha varit upp imot 30 modeller uppe i luften samtidigt vid tillfälle. Så denna syn var inte så ovanlig. jag själv krockade 4 gånger totalt och blev på körd en gång (en jo jag friskriver mig från skuld i ett av fallen då jag hovrade helt oskyldigt och oskyddat ett par meter framför mig och blev nermejjad av ett plan) :-P men det är sånt man får räkna med vid sånna här tillställningar och det är nog det som är lite utav tjusningen!





Jag undrade ett tag vad den här killen höll på med mitt ute på planen!




Men när jag tittade upp förstod jag ;-) som tur va så kunde vaktmästarna köra ner nätet han hade fastnat i och han fick ner sitt plan och spontant jubel och aploder hördes i hela lokalen.


Och här har vi Cles Meijer som står och demonstrerar R/C hobbyn för publiken!




En blivande pilot. En kolega som kom förbi och tittade och han har länge varit sugen på R/C flyg och nu rann bägaren över och han gick och köpte sig en sprillans ny Graupner MX-16 HOTT radio av säljarna från hobbyborgen som fans på platts, jag blev inte alls sugen på en ny! :-P



Det delades även ut gratis friflygande plan till alla barn som om dom vågade fick vara med och tävla efter att dom bygt ihop planen. Ett bra sätt att locka in yngre till denna roliga hobby! Och vist ser man att han är väldigt stolt över sitt lilla plan.




Alla som ville fick vara med och tävla!



Den här maskinen var väldigt imponerande. En Oktocopter för flygfoto väldigt stabil i luften. Jag vet inte så mycket om just denna men dom kan ha både autopilot och stabiliseringsystem så dom är väldigt fulla av avancerad teknologi!




Den här mannen var väldigt rolig att träffa det är Niclas mannen bakom bloggen http://www.undcon.com/ som jag följer och läser så fort han skriver något. Rekommenderas varmt!



Och så en klassisk pose av Claes Meijer :-P



Och till sist en bild på mina plan som jag flög med för den som läste om tipshalls träffen förra året kanske såg att jag hade samma modeller med mig då! Och till höger i bilden står mitt dröm plan som jag så turligt fick äran att köpa bättre begagnat men det tar vi mer om i ett annat inlägg...



Här nedan är alla bilder! bara att klicka på bilden så kommer ni till mitt picasa album!

söndag 15 januari 2012

MEGAEVENT I VÄXJÖ TIPSHALL! Film


Ja då var årets stora event avklarat! Riktigt riktig kul va det!
Kvaliteten är inte jätte bra för jag har satt en billig vidvinkel lins på den och den var inte helt hundra. Men jag har betydligt mindre vibrationer i år. Och man får lite bättre överblick.


det började inte så bra dock jag planterade planet i det konstgjorda gräset!

Men jag lyckades laga den och jag flög in i det sista men det var ingen vacker syn!




Jag har tagit jätte mycket bilder och jag lägger upp dom när jag gått igenom dom!

fortsättning följer...

tisdag 10 januari 2012

Geekboxen är färdig!

Nu är den färdig har gjort ett fäste till ett kamerastativ i aluminium. Blev kanon bra.





måndag 9 januari 2012

Inomhusflyg i TIPSHALLEN Växjö

Jag var där förra året och tänker va med igen.
Jag flög med min Minimalibu och min blubaby och dom får följa med i år igen och om jag hinner bygger jag ett till.
Jag kan varmt rekommendera alla som är i närheten att komma och flyga och flyger du inte själv men är intresserad av att börja med R/C flyg är det en bra chans att träffa både proffs och glada amatörer i alla åldrar!