Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

onsdag 30 november 2011

Scrapbooking...?



Nääää det är det ju inte utan det ska bli utsmyckning till min geekbox. Och vad det är och bilder på den kommer snart ;-)

måndag 21 november 2011

Lite små pyssel.



Nu har jag svetsat ihop den förlängning som jag ska ha på stativet och som inga sladdar kan fastna i kommer mer bilder när jag är klar.

Mera delar till markstationen!



Fick några mer delar gjorda till markstationen. Det är Olle på jobbet som har gjort dom tänkte först ge mig på dom själv men ångrar inre att jag bad honom om hjälp.

Det är lite olika skruvar och delar till stativet som antenn trackern sitter på. Dom kommer att reda ut mitt problem med sladdar son fastnar lite överallt.

Fortsättning följer...

onsdag 16 november 2011

Markstations förbättringar...

Här kommer lite bilder på markstations förbättringarna jag har fixat. Förutom att korta ner RCA kablarna har jag gjort en ny ström kabel som grenar ut i tre uppe på antenn trackern så jag slipper ha tre stycken hängande. Det som måste ha ström är ju två video mottagare och Eagle eyes enheten.
Så här ser sladden ut!


Den lilla dosan sitter med kardborreband utifall sladdarna skulle fastna någonstans så den kan släppa istället för att det blir tvärstopp för det mår nog inte servona bra av!


Jag börjar bli nöjd det är fortfarande svårt att få sladdarna att inte fastna någon stans men det har jag kommit på en lösning på men det får ni se senare...


Fortsättning följer...

tisdag 15 november 2011

Lite markstations förbättringar...



Idag har jag kapat dom två RCA kablarna som sitter mellan mina video mottagare och eagle eyes enheten på min antenn tracker till en lite mer lagom längd så jag ska slippa lite trassel. Jag har även fixat en ny ström kabel även den för att minska på sladd härvan. Den fixar jag en bild på i morgon.

lördag 12 november 2011

Test riggen snart klar...

Nu har jag satt fast alla Eageltree sakerna på test riggen och gjort några prov körningar. Funkar ganska bra. Har ganska mycket störningar men inga bortfall. Ska försöka få upp en film under morgon dagen. Det som mer ska fixas är lite kablar mellan osd enheten och mottagaren.

Fortsättning följer...


torsdag 10 november 2011

Fpv test rigg...



Nu börjar det närma sig alla delar börjar falla på plats ;-)  men jag är lite försiktig av mig så jag bestämde mig för att bygga en test rigg som inte riskerar ett fritt fall från hundra meters höjd om något strular.

Så jag modifierade rc bilen plockade bort motor och driv axlarna så den kan rulla fritt. Sen tillverkade jag ett motor fäste. Så det blev som en träsk båt på hjul...

Så här är en bild på det hela.

Fortsättning följer...


torsdag 3 november 2011

Blogger appar!

Av dom jag testade tycker jag att Blogaway var bäst för att bildkvaliten blev mycket högre.

Dock buggar den ganska mycket och det är svårt att posta inläggen.

Den andra jag har testat är Blogger (googles egna) och den lyckas alltid lägga upp inläggen utan problem! Men det stora minuset är att det blir jätte dåliga bilder!

slutsatsen blir att jag behåller båda apparna tills det dyker upp någon bättre och skriver inläggen i "Blogaway" och har "Blogger" som backup.

onsdag 2 november 2011

Tillverkning.

Jag tycker att det är helt klart värt att försöka göra egna antenner och all information som behövs finns på internet. Jag har lödigt antennen med silverlod då är det inga problem att löda på koaxial kabeln.  kontakten köpte jag på kjell och co. Till antennen har jag 0.8 mm svets tråd.

Dom här sidorna kan jag rekommendera för er som vill göra egna antenner.

Rcexplorers antenn guide

Kontakt tillverkning 


Mina klöver antenner funkade. :-)



Idag han jag med att testa klöver antennerna. Funkade hur bra som helst :-)  och video sändaren blir inte lika varm längre heller innan blev den kohet.