Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

måndag 26 september 2011

R/C HOBBY FPV Flygplan: Luffarslöjd


Tänkte bara påminna om att jag har en sida med luffarslöjd med! :-)





R/C HOBBY FPV Flygplan: Luffarslöjd: Verktyg till min systers pralinskapande! Och krokar till mamma. Min syster brukar göra massa fina och goda praliner så när hon frågade ...

onsdag 21 september 2011

Lite gratis delar! :-) fortsättning!


Efter att ha kollat på länkarna i kommentarerna från inlägget tidigare idag har jag skissat ihop detta kopplingsschema! Vore glad om någon kunde kolla om det stämmer eller om jag har fattat fel på något vis!

Klicka på bilden för att göra den större!

Lite gratis delar! :-)

Efter att ha prata med Björn på http://aeronautikhobby.blogspot.com/ som jag köpte mitt styrkort av så visade det sig att det inte överensstämde med mina önskemål. Som bland annat var att kunna stabilisera en kamera. Då var han så vänlig att han skickade dom delarna som behövdes :-)

En BMA180 en trippel axlig accelerometer som känner av rörelser och en Logic level converter som tar ner strömmen från styrkortet till 3.3 volt så det går att koppla in accelerometern :-) Porblemet är bara att jag inte har en aning om hur det ska kopplas in!

Nedan följer några när bilder på dom två korten iaf.






Så om någon vet kom gärna med en beskrivning! Jag kommer att posta några frågor på forumen med så får vi se om jag kommer på någon lösning!

Fortsättning följer...

måndag 12 september 2011

Favorit i repris! Dagens Tips. Cyber Clean!




R/C HOBBY FPV Flygplan: Dagens Tips. Cyber Clean!: Här har ni ett exempel på hur jag använder mitt Cyber Clean! En riktigt dammig radio (graupner mx 16s) Försökte få en bra när bild, jag b...

Klicka på länken ovanför för att se hela inlägget!

torsdag 8 september 2011

Internet!

Jag måste erkänna att Internet är helt otroligt. Jag postade en fråga på http://www.rcflyg.se/ i förrgår om hur man bygger en Headtracker men ett multiwii styrkort (alltså en liten sak som gör att en kamera följer mitt huvuds rörelser) och i går så kom svaret från en kille som kallar sig PatrikE och han svarade inte bara på frågan utan han gjorde en hel sida för ända målet! :-D


Det är väldigt kul att det är så lätt att få hjälp av otroligt duktiga människor...

Här är ett exempel på headtrecker jag hittade på YouTube