Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

fredag 24 juni 2011

Innan R/C hobbyn!

Detta höll jag bland annat på med innan jag började med R/C-flyg. Men för fyra år sedan skadade jag foten i en liknande volt som i början på filmen det är det jag opererades för i måndags det var tredje operationen så nu håller vi tummarna för att det blir bra!


Och sedan dess har jag sökt spänning på annat håll och hittat det genom R/C flyget!

torsdag 23 juni 2011

Mark stations test!

Ganska tråkig film men jag fångade filmen med en videograbber i datorn och det funkade ju bra iaf!
Men filmen har alldeles för mycket störningar kan bero på att jag höll hela FPV kittet i en ända klump så antenner och sladdar var ihop trasslade! Det kommer troligtvis bli bättre när jag har monterat allt i planet mer separerat ifrån varandra!



onsdag 22 juni 2011

Antenn Tracker Del 4

Jag har ritat vidare på antenntrackern! Efter att provkört den första så har jag kommit fram till att jag måste bygga den mycket stabilare och har kommit på en lösning tror jag!

Det blir en axel mellan det undre servot och den övre delen som kommer att monteras i en trälåda med ett hål i! Och jag kommer att gänga axeln i toppen så man kan låsa den övre delen av antenntrackern på axeln. sen kommer jag att borra hål i locket på boxen där axeln går igenom ner till servot som skruvas fast på en planka i mitten av lådan på så vis kommer inte servot belastas i sidled utan rakt ner vilket bör bli mycket stabilare!

Nå vad tror ni detta borde väl fungera?

Fortsättning följer...

söndag 19 juni 2011

10000



Idag passerade räknaren 10000 träffar :-) vill tacka alla som visar sitt intresse för det jag skriver. Hoppas ni fortsätter titta in med jämna mellanrum. Och lämna gärna lite kommentarer! ;-)

Det blir lite lungt med uppdateringar nästa vecka ska nämligen operera foten i morgon och ligger nog kvar på sjukhuset en dag eller två. Men jag har gjort lite tester idag med FPV sakerna så det kommer lite film på det senare.

Ha det bra så länge...

torsdag 16 juni 2011

Ritning till Antentrackern!

Innan jag kan göra en i aluminium så måste jag göra en ritning, Jag håller på att försöka lära mig Autocad men har inte riktigt fått kläm på det än så jag gjorde en i Google SketchUp 8 med mina skisser som grund ;-) tänker lägga in lite lättningshål innan jag skickar ritningen till vattenskärning så det inte blir för tungt för servona!

Kamera fäste!



Jag köpte ett en kamerarigg för ett tag sedan men insåg rätt snabbt att min kamera var för liten, så jag gjorde en distans så den passar blev kanon bra nu kunde jag även dra sladden utan att kapa eller såga i riggen.

tisdag 14 juni 2011

Antenn Tracker Del 3

Då var den färdig. Men har inte kopplat in den på Eageleyes FPV station än har bara testkört den med servotestaren. Och jag måste säga att den är ganska vinglig tyvärr. Kommer nog att göra en i 3mm aluminium senare. Jag skulle också behöva ett lager för panoreringen ett liggande som jag kan leda servot igenom någon slags snurrplatta. Så kom gärna med förslag! I övrigt så verkar den funka och jag är nöjd med den, återstår att se om jag lyckas programera det hela...

lördag 11 juni 2011

Första ihop kopplingen av alla FPV prylarna!


Förutom Antenn trackern...

Jag började att tillverka strömkablarna till båda videomottagarna och Eageleyes. Jag gjorde dom ganska långa får se om jag kortar ner dom när jag bestämt mig hur markstationen ska se ut.
Detta är batterisidan jag kommer att driva allt med ett MC batteri.

Och i andra ändan har jag tre vanliga DC-pluggar på 2mm


Här har jag dragit igång alltsammans och det funkade ju jätte bra. Fick även in all telemetri data i datorn ;-) Jag testade även diversity funktionen så när jag drog ur sladden till den ena mottagaren bytte Eageleyes direkt till den andra mottagarens signaler. Jag har dock inte kopplat ihop antenntrackern än ena servot funkade inte ;-( så det kommer lite senare!


Här kan ni se bilden på 7" skärmen den är tillräckligt stor för att tydligt kunna läsa OSD infon, men jag måste finjustera inställningarna lite grann.

Här är allt som ska in i planet förutom servona. Alltså från vänster GPS, kameran, OSD pro, Elogger, batteri 2200 mAh, LC-filter, fartreglage, Video sändare och motor.



Det kommer att bli trångt och ganska tungt! Men det kommer nog gå bra.

Fortsättning följer...

Antenn tracker sista biten!



Nu har jag gjort den sista biten till antenn trackern. Och i den sitter panorerings servot. Och på bilden kan ni se plattan i aluminium som jag gängat för att kunna fästa hela paketet på ett kamera stativ. Nu måste jag bara skruva ihop allt och koppla in det på Eageltrees eageleyes.

Fortsättning följer...

torsdag 9 juni 2011

FPV LCD 7"


Jag har fått tag på en LCD skärm på 7 tum så nu har jag allt jag behöver för att flyga FPV nu ska jag bara koppla ihop allt!


Antenn Tracker Del 2

I dag på frukost rasten han jag med att göra plattan som patch antennen ska sitta på! Och när jag kome hem test körde jag den med servotestaren funkade bra. Jag var lite orolig att den skulle bli för tung men det var inga problem får se hur det går med antennen på. Men jag tänkte ju göra ett fäste för mottagaren så om det går tunkt får jag väga upp det med den. :-)
Kunde inte låta bli att filma när jag testade :-D

onsdag 8 juni 2011

Antenn tracker...



Nu har jag börjat bygga en rigg till patch antennen för videolänken. Den kommer att kunna röra sig både i sidled och höjdled. Och kommer att drivas av Eageltrees FPV Station ihop med två standard servon. Kommer att göra ett fäste så den går att fästa på ett kamerastativ.

Fortsättning följer...

tisdag 7 juni 2011

Ursäkta min frånvaro!

Har blivit lite dåligt med uppdateringar på sistone, det beror på att jag inte hunnit med hobbyn så mycket. Det började för ett par veckor sedan med att min opererade fot som efter 6 månader med infektion hade läkt började göra ont och blev svullen. Så jag var på akuten 3 gånger samma vecka men inte fören foten blev så svullen att huden sprack tog dom mig på allvar. Men nu är det bestämt att jag ska göra om hela operationen och kommer få gå på kryckor och ha gips i 14 veckor till :-(

För övrigt så har jag gjort lite mera antenner till FPV ska bara löda dit kontakterna sen kan jag testa dom. Jag har även varit på besök hos HAB och fick prova ett par videoglasögon super häftigt men priset är alldeles för dyrt just nu. Men jag slog till på en kamera rigg med pan och tillt till FPV kameran. Jag har även hittat en kille som verkar sugen på ett byte, min fält låda mot en 7" lcd skärm ;-) får se hur det går.

Jag ska försöka hallå lite mer fart i bloggen framöver jag närmar mig ju 10000 träffar :-D

Ha det bra så länge...