Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

måndag 16 maj 2011

FPV test Eageltree OSD Pro


Första testet jag trodde aldrig att jag skulle få ihop det men det funkade ju klockrent! :-D

FPV kablarna färdiga!

Nu är alla kablar färdiga och testade och det funkade finfint! :-D Jag ska försöka filma en snutt på datorn och lägga upp så ni får se.

Detta är det lilla krets kortet jag gjorde som alla kablar från videosändaren sitter på där sitter även strömförsörjningen till kameran och OSD:en


Sen behövdes det en sladd mellan OSD:n och videosändaren och den gjorde jag med hjälp av servo kontakter.


Så här blev sladdarna till videosändaren det ska dit en kontakt för ljudet också men det väntar jag lite med. Jag satte krympslang över kretskortet för att undvika kortslutning!


Och så en sladd från kameran till OSD:n jag satte en ferrita ring på den vet ej om det gör någon större skillnad men det kan ju inte bli sämre iaf!

Jag ska försöka få ut ett video klipp ikväll!
Posted by Picasa

söndag 15 maj 2011

Mera film! Minimalibu

Också från i fredags ute i den gamla delen av jobbets lokaler!

Y-kabel till FPV

Nu är Y-kabeln som ska förse både fartreglaget och videosändaren med ström klar.
och ni kan se LC-filtret på video kabeln jag har använt deanskontakter dom vanliga till fartreglaget och micro till videosändaren inte av någon speciell anledning utan bara för att jag hade det hemma ;-)

Posted by Picasa

måndag 9 maj 2011

R/C möter luffarslöjd!



Håller på att experimentera med antenner till video sändaren och detta ska bli en klöverblads antenn som ska vara väldigt bra för videosändning!

Det var inte någon nackdel att jag även håller på med luffarslöjd.

Fortsättning följer...

söndag 8 maj 2011

Vi har det bra vi här bak i bilen...



Sitter längst bak i min cheva trans sport på väg till Karlshamn för att hälsa på min frus mormor och morfar. Tog med mig depron planet så jag sitter och snabbladdar mina lipo batterier med 5 C.

Tar ca.10 minuter att ladda ett batteri på 320 mAh :-D

fredag 6 maj 2011

Sista pussel biten! :-D Video OSD Pro Expander

I paket jag fick i går låg den sista och nästan viktigaste pusselbiten! Nämligen Eagel trees OSD (On screen display) enhet. Och det den gör är att den lägger på informationen från eLoggern och GPS enheten på videon som skickas från planet. Men den har även lite andra finesser.

Den kan med hjälp av GPS:en flyga hem planet om jag tappar radio signal, och det är OSD enheten som skickar kordinaterna till Eageleyes så att den kan rikta antennen mot planet. Den har röst alarm som går att programera att varna för olika saker, och även en slags radar kan läggas in i bilden där man ser planet i förhållande mot start platsen mm.

En annan viktig funktion är att alla Eageltrees saker är fullt uppdaterings bara så om dom kommer på något nytt går det bara att plugga in USB sladden och få den senaste programvaran.

Det är helt otroligt vad utvecklingen har gått fort på sistone och jag tycker det är så sjukt häftigt!
I paketet låg så klart OSD enheten men även 5st servo sladdar som används för att koppla i hop mottagaren och alla servon dels för att logga alla servo rörelser men även för return to home funktionen! Men sen låg det en sladd som inte var med på förteckningen som jag inte vet vad den är till för det är en fyrstiftig servo kontakt med bara med plus och minus kabeln i och i andra ändan en standard servo kontakt. Så om någon vet skriv gärna en komentar!

Så här ser den ut på lite närmare håll. Man kan se alla ingångar.

Och detta är andra sidan med alla utgångar. Det som är kvar att göra nu är att löda alla sladdar mellan detta system, kameran, videosändaren och batteriet och det kommer inte att bli lätt! Sen ska det monteras i planet och innan dess måste jag montera klart planet ;-)

bilden kommer jag att köra på datorn via en videograbber!

Tog ett par nya bilder på eLoggern med. Framsidan!

Baksidan!

Och till sist GPS:en!

Posted by Picasa

EagelEyes FPV Station!

I paketet låg det en "EagelEyes FPV Station" Från http://aeronautikhobby.com/ Men det kanske inte säger er så mycket men jag ska försöka förklara vad det är! Den är till för att underlätta byggandet av markstationen som behövs när man flyger med ett FPV flygplan. Och den har väldigt många funktioner! Bl.a
  • Receiver Diversity
  • Antenna Tracking
  • Telemetry
Receiver diversity betyder att man kan använda flera videomotagare och EagelEyes väljer då automatiskt den bästa signalen man kan då ha två olika antenner tex. en som har riktad strålning för att flyga långt bort och en rundstrålande antenn när man flyger runt nära markstationen.

Antenna tracking. EagelEyes har inbyggd styrning för två servon så om man har en rigg med tillt och panorering så följer EagelEyes automatiskt flygplanet för bästa mottagning och räckvidd.

Telemetry. EagelEyes har även en mini USB så att man kan få all live data från planet direkt på sin laptop.

Det var dom grundläggande funktionerna.

Ena sidan har en videoingång och tre video utgångar plus två små vred för att ställa in servona.

Den andra sidan har också en videoingång och en utgång här sitter även servo kontakterna och två knappar för programmering ni kan även se USB kontakten. Det sitter också en kontakt för expansion men den har just nu ingen funktion. EagelEyes kan uppgraderas via USB allt eftersom av Eageltree vilket gör att den hela tiden får nya roliga funktioner!

Så här ser den ut ovanifrån.

Och underifrån.

Jag kommer att rapportera så fort jag har testat den. Så glöm inte att titta in i bloggen om ni är nyfikna på en EagelEyes.


Det var även ett LC-filter i paketet :-) som ska sitta i planet för att skärma av eventuella störningar från fartreglaget!

Posted by Picasa

onsdag 4 maj 2011

Paket!


Nya prylar har dykt upp :-D fick detta här om dagen och det kom även ett igår! Kommer ett längre inlägg snart om innehållet!

Fortsättning följer....