Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

måndag 31 januari 2011

Rc fynd



Micke K har fyndat två jätte plan idag titta så nöjd han är! Jag var ju tvungen att springa dit och drägla lite :-) Bilderna tagna med min mobil så tyvärr är dom lite suddiga !

Posted via Blogaway

söndag 30 januari 2011

Vidvinkel lins!


För ett litet tag sen snubblade jag över en sån här på Ebay. det är en liten vidvinkel lins till mobiltelefoner. Perfekt tänkte jag. Det är ju så dålig vinkel på mini kameran. Den kostade mig
20 kr inklusive frakt från Hongkong :-)

Så efter att bantat bort allt onödigt så limmade jag den direkt på skalet med smältlim! Blev riktigt bra. Och vikten landade på 18 gram.


Här är en bild utan lins!


Denna tagen med linsen på. Det var innan jag limmade, fick den lite bättre centrerad sen! Den ger tyvärr lite oskärpa men det är inte så mycket! Det kommer att bli kul att testa på planet sen och se om det gör stor skilnad!

torsdag 27 januari 2011

Ballanskontakt knep!

Mina nya hyperion batterier har inte samma ballanskontakt som mina andra batterier. Dom flesta är av märket HI-modell. Så här kommer ett litet tips. Istället för att köpa fler balansadaptrar kan man enkelt göra om hyperions kontakter till att passa himodells kontakter som förövrigt är samma som E-skys ballanskontakter. Så här kommer min steg för steg guide.


Här har ni dom två olika kontakterna den till vänster är den jag använder. Den till höger ska göras om. Båda batterierna har två celler.


Så här ser dom ut på andra sidan!


Steg 1: Med en liten skruvmejsel petar jag försiktigt ner det lilla stiftet som låser det ytersta stiftet det som sitter längst bort från den röda kabeln.

Dra sedan försiktigt ut det. som ni kan se så är det två tomma kanaler i kontakten. Var försiktig så du inte kortsluter batteriet!


Steg 2: stick sedan in sladden i kanalen närmast dom andra två!


Steg 3: Jag brukar kontrollera att det stämmer med min lipo testare. Om dom sitter rätt så visar den varje cells volt.


Steg 4: skär försiktigt bort kontaktlåset det kommer inte att passa efter att du gjort om kontakten!


Försök att få bort alla rester.



Steg 5: den lilla styrningen närmast den röda kabeln ska vara kvar. Den kommer att funka som styrning i laddaren efter att du gjort om kontakten.


Steg 6: nu knipsar jag av kontakten i den fjärde kanalen så det bara blir dom tre med sladd i kvar!


Steg 7: Nu skär jag rent så att det blir en plan yta men akta så du inte skär bort för mycket.

Steg 8: Nu är det klart och så här ska det se ut. Den till höger är den omgjorda.

Och här kan ni se att det lilla stiftet funkar som styrning i laddaren! Hoppas någon får nytta av detta tips! :-)

onsdag 26 januari 2011

Ett gammalt klipp på en Hydrofoam! Som gick åt skogen!



Ett gammalt bygge jag hittade film på. Min systers man filmade detta med sin Nikon D90. Tyvärr blev den allvarligt felkonstruerat, flög hur illa som helst ;-) jag hade inte lärt mig programmera radion heller så jag hade ingen expo. Och det hade verkligen behövts för den var så baktung. Nu är den sedan länge riven. och elektroniken sitter i min Blubaby!

måndag 24 januari 2011

Önskningar!

Jag har hittat en svensk sida som säljer FPV utrustning, och för er som inte vet så är det en förkortning för first person view och på svenska blir det första persons perspektiv typ! FPV utrustningen består av en kamera på planet samt en videosändare som skickar videobilden live till en motagare på marken som man kopplat en skärm eller videoglasögon till. Och vad ska man med det till i rc flyg kan man ju undra? Jo då kan man styra flygplanet från planets vy! Och det tycker jag är himla häftigt. Sidan heter http://www.aeronautikhobby.com/ och här kommer några exempel!




denna har Dadde gjort och i hans blogg fins massa bra tipps http://rcexplorer.se/

Sen har jag även funderingar på att uppgradera min radio en Graupner MX-16s till 2,4 GHz har hittat ett kitt man kan löda in i radion för att kunna växla mellan 35 MHz och 2,4 GHz då behöver jag inte göra mig av med dom motagera jag har nu men kan fortfarande hänga med i utvecklingen 2,4 GHz radion är mycket driftsäkrare och har bättre räckvidd och är så gott som störningsfri! jag har titta på detta kitt!

fredag 21 januari 2011

Ny variant av skevroder!


Det blev ingen lödning ikväll men jag han fota lite på Minimalibun.


Jag hittade denna typ av skevrodermontage på svensktmodellflyg.se Claes Mejier använde det på en av sina Crazy Sukhoier!


Jag har helt enkelt förlängt oket med en kolfiber stång som sedan löper löst genom en pappersögla som är tejpad direkt på rodret. blev väldigt stumt och exakt

Sidrodret fick den vanliga typen av linkage. jag har länge funderat på linor men jag vet inte riktigt hur jag ska göra men nästa bygge ska jag nog ha linor på.


Höjd rodret likaså!


Fartreglaget är limmat med smält lim och mottagaren sitter med kardborrband. Enkelt och smidigt ska det va!


Sen tittade Micke K förbi med sitt strykjärn och hjälpte mig räta ut vingen på min vunna Softik Traveller det tog bara några minuter tur man känner en gammal R/C nörd som kan hjälpa mig med sånt jag inte vågar ge mig på som taack för hjälpen körde vi en liten Whiskey provning. :-)


Batterier och kontakter!


På flygträffen var det flera säljare som hade lite försäljning så jag passade på att köpa lite batterier.
jag köpte två lipo celler på 320 mAh och 7.4 Volt det som är speciellt med dessa är att man kan ladda dom med 5C vilket betyder att det går att ladda dom 5 gånger så fort som ett vanligt med 1C så dessa kan jag ladda på 10 minuter och det ger en flygtid på 15 minuter alltså inge mer väntan på laddning helt fantastiskt! Det blev lite extra propellrar också! :-)




Sen hade dom ett lotteri där lotterna kostade 50 kr jag köpte en och svärfar två och det blev vinst på en av dom som svärfar hade tyvärr fans det inget annat än såna här batterier kvar på vinstbordet och eftersom han inte har nån användning för dom fick jag dom :-) det är alltså en cells lipo baterier 2 på 160 och en på 120 plus en laddplatta så man kan ladda dom! får väl försöka bygga nått microflyg att ha dom till!




Igår var jag och Micke K till Moheda och hälsade på Johan på Techmoheda han har ju flyttat butiken så vi b´var lite nyfikna på hur det såg ut nu! Det var jätte fint och nu hade han värme åxå innan frös man nästan ihjäl ;-)
och näe jag ändå var där blev det lite kontakter jag kör ju med micro Dean kontakter på alla mina batterier! så det blir nog lite lödning i kväll :-) Sen känner jag en liten extra förtjusning för just kontakter vet inte varför så när jag såg dom färglada servokontakterna var jag tvungen att ha dom med! ;-)

torsdag 20 januari 2011

Bilder från inomhusflyget!


Lite hover träning!




Jag tror han försöker landa! ;-)



Claes Meijer en av Sveriges kändaste rc flygare!




Min Bluebaby dagens enda sjöflyg!



Jag i egen hög person!




Det blev en del krascher detta är Jackack som som gav mig massa tipps om intrimning tyvärr fick han inte flyga sin modell så länge!




Pelle från Autopartner var väldigt duktig med sin Sbach!


Det va väldigt många plan och piloter. 70 piloter har jag hört och många hade mer än en modell med sig, jag hade tre! :-)




Hovrar med Minimalibun!


tisdag 18 januari 2011

Minimalibu bygge!

Väskan packad för byggkväll hos Micke K!

Ritningen Fick jag av Micke i 30 årspresent noggrant kopierad av orginalet Minimalibu!

Delarna utskurna!

Sen var det dax att limma började med vingen och stabben!

Sen stagade jag med 1 mm kolfiber! hur jag instalerdae el setupen kommer i ett senare inlägg jag har inte fotat det än men jag är himla nöjd med den jag kör med två skevroder servon! men som sagt går in lite närmare på det sen!

måndag 17 januari 2011

Inomhusflyg i Tipshallen i Växjö 15/1 2011

Ja då har jag varit på min första stora flygträff. Det var verkligen jätte kul!


Jag flög några vändor med nyckelringskameran på blubabyn tyvärr så vart kvaliten inte så bra lite obalans i propellern tror jag!

Men jag flög mest med min nybyggda Minimalibu, och jag fick massa tipps om intrimning av en kille som hette Jack aka Jackack på svensktmodellflyg!

luffarslöjd

Lite nytt under luffarslöjd fliken!