Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

måndag 31 maj 2010

Rivningen börjar!

Känns lite konstigt att riva ett så charmigt plan med så många år på nacken vem vet hur mycket detta har flugit. hade varit kul att veta vem som byggt det så om någon känner igen det hör av er. jag kommer att klä om det och det kommer att bli gult!

Började med en av vingarna! först skruvade jag bort beslagen till vingstöttorna!

Sen började jag skära till min stora lättnad lossnade klädseln jätte lätt!

Den var ganska illa tilltygad en hel del sprikor och hål så det blir en utmaning, när all klädsel var av vägde jag vingen 120 gram och innan vägde den 200 så den kommer nog bli mycket lättare med ny klädsel!

fortsättning följer!

söndag 30 maj 2010

Pontoner till Blu Babyn!



Så här till sommaren tänkte jag göra debut på vattnet och har på börjat bygget av pontoner till Blu Babyn! ska bli kul att testa, jag bygger dom i 6mm depron vi får se om den flyter när jag är klar.

lördag 29 maj 2010

30 år gammalt flygplan!




Var i moheda på Moheda Tech skulle köpa ett nytt sändare batteri och lim. Men kom hem med ett renoverings objekt en

30 år gammal cub. Den har nån slags galon klädsel som känns jätte tung. Vingarna är spruckna och landnings stället trasigt. Så jag ska riva av klädseln och lappa ihop vingarna. Mer om det när jag börjar renoveringen.

Jag köpte även lite reservdelar till rc bilen!

onsdag 26 maj 2010

Freebies!


Fick en sån här bit av Micke idag. Det va allt som behövdes för att få upp min helikopter i luften igen!

tisdag 25 maj 2010

Mike2ice flyger Sting och Quiet storm

Det va kanon väder i lördags så Micke (Mike2ice) passade på att ta en vända på det ny funna flygfältet ett oändligt stort fällt mitt i skogen 2,5 mil från stan! först ut va hans Sting ett metanol drivet pylon plan han byggt från grunden och nr 2 ut var Quiet storm ett plan han köpt kraschat och renoverat!

Här har vi Stingen!




Och här har vi Quiet Stormen



Landade lite hårt men det gick bra med alla inblandade!



Tack för uppvisningen Micke!

onsdag 19 maj 2010

Stor Dizzy Chick 3 (film)


Ja som ni ser flyger den ganska fint men den är svår att styra man får planera i god tid när man ska svänga!

Nästa projekt blir nog en depron CUB samma som denna men en aningen större jag tror att den kan bli ett bra plan att ha mini kameran på!

Blu babyn på KRIGSSTIGEN teaser (film)


En förtitt på min senaste film!

tisdag 18 maj 2010

Mycket nu!

Det har varit lite dåligt med inlägg på sistone men nu är vi hemma igen. Har haft en lång helg med familjen. Som sagt så blev det inge kristiflygaremeet men det blev mycket flygning iaf. Blubabyn har gått varm och jag har 2 gig film i mini kameran att redigera. Lägger upp det i veckan. Och idag ska jag filma den stora Dizzy chicken med riktig video kamera så ni får se hur den flyger.

torsdag 13 maj 2010

Kristiflygare! :-(

Vi stannade inte i Norberg regnet öste ner och det låg lätt dimma och Wilda sov så vi gasade vidare direkt till Hedemora. Men om det blir väder i morgon har jag lovat att försöka flygfilma min systers hus. :-)

onsdag 12 maj 2010

Stor Dizzy Chick 2


Byggde färdigt den i dag på lunchen och provflög den vid tre fikat. Resultatet var bra lite i tyngsta laget kanske men den gled flög hur bra som helst, styrningen blev ganska mycket sämre men den kompenserade det med låg hastighet! Det har varit kul att experimentera med gamla X-twin prylar skulle vara kul med flera ritningar så om det är nån som har skriv gärna en kommentar med länk till ritningen eller mejla mig!

tisdag 11 maj 2010

Kvällsflyg!

Jag hade gått runt med Wilda (min dotter) på armen i en timme hon va lite kinkig men så somnade hon till slut, så jag gick ut på balkongen för att ta lite luft. Till min stora förvåning var det kanon flygväder som tur va laddar jag alltid baterierna efter flygningarna för att alltid vara redo. Så jag tog Blubabyn och spände fast mini kameran och gick ut på baksidan och flög och det va jätte skönt att flyga när det var helt vindstilla!


Klipper filmen och lägger ut den så fort jag hinner!

KRISTIFLYGAREMEETING


Ska uppåt i landet över långhelgen med hela familjen. Och vi kommer passera Norberg på torsdagen och det verkar vara rc flyg träff där KRISTIFLYGAREMEETING vilket trevligt sammanträffanden ;-) blir inge flygning för MIG men jag ska passa på å fota lite!

söndag 9 maj 2010

Stor Dizzy Chick


Jag har börjat lite smått på en större Dizzy. har varit mycket att göra denna vecka så jag har inte kommit så långt.


Här kan man iaf se hur mycket större den nya blir. ;-)


lördag 8 maj 2010

Ett gammalt klipp!





Här flyger jag med 3dx:en på jobbet den är tyvärr bara ett minne blott! Jag hade fått inspiration av Claes Meijer på hobby mässan 2009.

fredag 7 maj 2010

Allt om hobby.



Fick ju en prenumeration på allt om hobby i födelsedags present. och i senaste numret va det en internsant artikel, En beskrivning hur man kan bygga en raketavfyrnings ramp och sätta på sin rc helikopter en sån måste jag bygga, men jag sätter den nog på ett plan! Jag har allt som behövs förutom raketer och det är ju inte så lätt att köpa dom nu! Principen var ganska enkel man tänder raketerna med kanthaltråd även kallad glödtråd som man kopplat till ett batteri och sen styr man en brytare med ett mikro servo. jag ska prov bygga riggen och pröva om den klarar att tända tändstickor.


tisdag 4 maj 2010

Dagens Tips. Cyber Clean!


Här har ni ett exempel på hur jag använder mitt Cyber Clean!

En riktigt dammig radio (graupner mx 16s)

Försökte få en bra när bild, jag borde skaffa ett makro objektiv ;-)
Den brukar bli väldigt skitig och då är Cyber Clean super bra, bara att trycka dit och vänta en stund så blir det rent och framför allt damm fritt!
J

Ja ni ser blir hur fint som helst. Jag använder det till allt möjligt brukar rengöra mobilen och utsidan av kameran OBS. inte insidan och inte linserna ;-) har även kört det på tangentbordet på lapptoppen.

I morgon tänker jag börja på den lite större Dizzy Chicken.

måndag 3 maj 2010

Tips på depron förvaring!

Jag har alltid haft problem med var jag ska förvara mina depron flak, dom är ju ganska ömtåliga och man vill inte att dom ska bli förstörda! jag har haft dom bakom en bokhylla i förrådet men det har bara varit krongligt att ta fram dom efter som jag har det lite trångt där!

Och detta var det min pappa som slängde ur sig när han kom med ett helt lass depron på min födelsedag!

"Du kan ju ha dom under sängen" att jag inte tänkt på det innan där ligger dom ju hur bra som helst inte i vägen för nån och skyddade.


söndag 2 maj 2010

Dizzy Chick X-twin bygge! (film)

Filmat med mobilen så det är inte den bästa kvaliten! Men flög gjorde det, och ganska bra dessutom. Det är en speciell teknik att flyga såna här plan, det är lätt att glömma att man måste gasa för att kunna styra!


Det var gott om kraft så jag kan nog göra den dubbelt så stor. Jag har förstorat upp ritningen med typ 43 % så jag bygger nog en större i veckan som kommer. Detta var ett kul bygge så alla ni som har gammla x-twin plan som inte flyger hemma bygg ett sånt här eller ge bort planet till mig ;-)

lördag 1 maj 2010

Dizzy Chick X-twin bygge!

Skrev ut ritningen på jobbet i går och har klippt för att skära ut delarna. det fick bli grönt och lite grått depron det blev nog lite fel när jag skrev ut för den käns lite väl liten!
Här har vi ving halvorna det blir det minsta depron bygget jag har gjort!

Sen skar jag ut hål för elektroniken

Här har jag fått dit roderna! För att få rätt vinkel fans det små kilar på ritningen man skar ut! väldigt enkelt.

Klart, det var ett väldigt lätt byggt plan hoppas det flyger fint med. Det tog inte ens en timme. Ska testa det så fort jag får chansen. får se om det finns nån stackare jag kan tvinga att filma! i sånna fall läger jag up filmen så snabbt som möjligt!