Hej och välkomna till min blogg! Här skriver jag om mina hobbies och lite allmänt ibland! Om ni gillar den tycker jag det är kul om ni lämnar en kommentar.

måndag 29 mars 2010

söndag 28 mars 2010

Nya fynd!

Fynd nr 1 ett nytt nätaggregat till min laddare så jag slipper släpa med mig den stora klumpen jag hade innan på 100 kg :) ja ni ser ju skillnaden! ger inte lika många Amp men tillräckligt för min största li-po cell!

Och fynd nr två en hjälpande hand, jag har redan en men inte med förstoringsglas och det var billigare att köpa en helt ny än att köpa till ett förstoringsglas!


Och efter Biltema åkte vi till R/C butiken som hade utförsäljning, det fans typ inget som var billigt och det han hade REA på var jätte dyrt från början, så även med rean var det fortfarande inte internsant det ända jag hittade var två proppar (11,60 och 10,70) till min Kyosho GX-40 som ska sitta i mitt Helios f3a plan. Tången köpte jag åxå på Biltema. Jag hittade även ett par nya mät sladdar till min multimeter. nu ska jag flyga lite simulator innan Wilda och Lina vaknar :)

lördag 27 mars 2010

Biltema i Kristianstad!

Imorgon åker jag till Biltema med svärfar egentligen bara som sällskap men tänkte passa på och köpa en nätadapter till min laddare dom har ett som är lite smidigare än det jag har nu.

Jag googlade Kristianstad och rc och fick en träff på blocket en annons från en rc butik som säljer ut hela sortimentet så vi svänger nog in där med och hoppas göra några klipp :)

fredag 26 mars 2010

Min första torque-roll! (film)

Jag fick till en flygning idag utan krasch ;) lyckades även göra min första hyfsade torque-roll det är alltså närm amn hovrar planet och vrid kraften i propellern och motorn får planet att snurra!
Detta är en kort version kommer en längre på Youtube under helgen!


torsdag 25 mars 2010

Middags flygning.

Jag tog en flygtur på middagen. Reparationen blev kanon. Planet flög jätte fint. Och det blev ingen krasch denna gång :) Det är det första planet som jag klarat att torcrolla med. Jag filmade och ska försöka klippa filmen i kväll.

onsdag 24 mars 2010

Reparation!



Det blev några små skador efter premiär flygningen men inget som inte gick att fixa!
Lite UHU por (cellplast lim) och tejp så blev den som ny :)


Sen sätter vi den i videobands fixturen över natten, ska flyga den lite mer i morgon och förhoppningsvis inte krascha den. ska även försöka få fram tyngdpunkten lite till.

tisdag 23 mars 2010

Tradera...



Idag fick jag äntligen mitt paket ett pyttelitet paket, innehållande Li-po batteri testare som man sätter på ballans kontakten och då får man ut den totala spänningen och spänningen på varje cell. Väldigt bra att ha när man är ute och flyger så man kan kolla vilket batteri som är laddat eller ej.


Var ju tvungen att pröva alla batterierna direkt i alla fall dom med ballans kontakt har ett par gamla som ej har! till min stora förvåning var dom i riktigt bra skick!

måndag 22 mars 2010

30 år!

Ja ha då var man 30 känns väldigt mycket precis som innan ända skillnaden är att jag har fått massa fina presenter! Av min underbara fru Lina fick jag en flygsimulator "PhoenixR/C" vilket var en riktigt trevlig överraskning! Hon tycker nämligen att jag lägger alldeles för mycket tid på min hobby redan och det blir ju inte mindre när man kan flyga innomhus regniga dagar! Jag har bara hunnit testa simulatorn lite gran men den verkar riktigt bra det största pluset är att jag kan använda min egna radio en graupner mx-16. Så nu kanske jag kan lära mig att programera den ;) Av min gode vän Micke fick jag en radioväska som passade perfekt han hade även med sig en ritning på en Mini malibu som han ritat av från delarna på sin!
Det blir nog nästa depron projekt :)

Jag fick även en helårs prenumeration av min fru Lina :) Övrigt så fick jag pengar och presentkort till ett nytt objektiv till systemkameran! Sammanfattat en himla bra födelse dag saknade bara min mor och far som inte kunde komma :( men jag får snart träffa dom med :)


Tack alla som kom och firade med mig och tack för alla presenter!

lördag 20 mars 2010

Testar Blogger app på min HTC Magic



Prövar med en bild åxå!  Och idag fyller jag 30. Fick en helårs premunation på allt om hobby.

fredag 19 mars 2010

Ja Må Jag Leva!!!


I morgon fyller jag år blir visst trettio! Shit pomfritt! Hoppas jag får massa roliga saker! Jag gjorde ett klipp på tradera i tisdags (tror jag) har inte fått paketet än hoppas det kommer snart. Det va en lipo testare som visar spänningen på varje cell åter kommer när jag har fått den.

Ska laga Morbacken nästa vecka och försöka flyga den lite mer vill lära mig flyga f3p och kanske börja tävla så småningom.

I morgon blir det fest så jag skriver nog inte nått förens på måndag. När man är så här gammal blir man väldigt bakis ;) trevlig helg!!!!!!!!!!!!!!!

torsdag 18 mars 2010

Premiär filmen!

Gick ju bättre än förra premiären! Men tyvärr så skulle jag ju pröva på en manövrer jag inte behärskar och absolut inte kan med ett nytt plan. Men man lär sig nått nytt varje gång man kraschar.

Premiären av Morbacken!

Nu har jag premiärat morbacken den flög kanon. Ända tills jag satt nosen i backen :( men inga större skador denna gång! :) filmen kommer ikväll ;)

onsdag 17 mars 2010

100% Morback

Nu har jag byggt färdigt Morbacken. Vikten slutade på 161 gram. Och det är jag helt nöjd med!
Om den flyger bra kanske man ska investera i lite lättare setup! ska försöka premiär flyga den så snart som möjligt, håll tummarna för att det inte slutar som sist jag premiärade ett flyg ;) (Film på det) men så länge får ni nöja er med lite bilder.

Vi börjar med ovansidan!


Och så undersidan. Jag har stadgat hela planet med 1 mm kolfiber stänger!


Och här har ni lite bilder på placeringen av elektroniken!



tisdag 16 mars 2010

Morback kolfiber, linkage och motorfäste!



Idag kom grejerna från Rcflight gick jätte fort beställde ju i söndags! Roderhorn för 1,5 mm kolfiberstång, nylonclevis för 1,5 kolfiberstång och 1,5 och 1 mm kolfiberstång allt detta till stöt stänger och stagning!


så här blir stöt stängerna limmade i båda ändor och helt glapp fria! Men jag kan rekomendera att eftersom plattan man sätter på undersidan av roderhornet är jätte trög att få på så bör man borra upp hålen en aning för att inte trycka sönder depronet när man trycker dit dom!

Jag sågade ut ett motorfäste när jag ändå var igång! Blev helt ok. bara att limma dit!


Så här blev det jag kapade ur en fjärdedel för kablarna. sen skruvar jag fast det nnan jag limmar det på planet!


Motor och motorfäste på plats och limmade! Jag har förstärkt med en tre kants list i balsa för att sprida ut kraften lite.

Får se om jag gör något mer ikväll men fortsättning följer!



måndag 15 mars 2010

Rodrerna på plats!



Setup till Morbacken!

Motor Hi-model
Specifikationer:
Flygvikt: 120 - 250 gram
RPM / V: 1400
Antal celler: 2 - 3 LiPo
Maxbelastning: 7.5A / 60 sek
Dim: 27.6x11.5 mm
Vikt: 19 gram
Axeldiam: 3 mm
Fartreglage: 10A
Propeller: 7x3.5 - 8x4.3

4 kanalig 35mhz syntes mottagare från Corona RP4S1 på 6 gram

Till höjd och sida två hextronik HXT500 5 gram
HXT Servo
Märke: Hextronik
Storlek: 22.9x11.4x22 mm
Vikt: 5 g
Hastighet: 0.10 sek/60 grader vid 4.8 V
Drar: 0.8 kg/cm vid 4.8 V
Volt: 3-6 V

till skev EMAX ES08A
Analogt microservo.
Storlek: 32 x 11.5 x 24 mm
Vikt: 8.5 g
Hastighet: 0.12 s/60 grader vid 4.8 V (0.10 s vid 6.0 V)
Drar: 1.5 kg/cm vid 4.8 V (1.8 Kg vid 6 V)
Volt: 3-6 V

Väntar på grejer!

Gjorde en beställning på RC-flight igår, lite kolfiber och linkar till Morbacken! Det blir spännande och se vilken vikt den kommer att landa på!

lördag 13 mars 2010

Premiär (film)



Ja då har man haft premiär flygning. Byggandet har bara skett på rasterna på jobbet och vi började bygga i tisdags, fick det färdigt på frukostrasten kl 9 i fredags och premiär flög på lunchen. var nog lite i snabbaste laget för inomhus flyg ;)



filmen talar för sig själv.

fredag 12 mars 2010

Blodbad!

gjorde räckviddstest på frukostrasren. gick kanon sen stod jag och höll i planet och testade draget. då small det till och sen sätt halva proppen i min underarm! Sprutade blod! ajaj ont. men helldre armen än planet ;) tur att jag hade en reserv. Motor och proppelern satt i mitt Mini Delta plan innan och det körde jag i backen förra sommaren. Så det va nog en spricka i den. På lunchen blir det premiär.

torsdag 11 mars 2010

Depron hysterin forsätter!

idag har jag limmat färdigt sukhoi:en så i morgon på frukosten sätter jag roderlinkagen och på lunchen blir det premiär! jag har inte hunnit ta några bilder men jag knäpper några imorgon innan premiären (kanske inte blir några fler chanser) Har även laddat video kameran! film och bilder dyker förhoppningsvis upp under helgen!


Det blev denna setup. fast E-skys 9 grams servon!

onsdag 10 mars 2010

Depron hysteri!

När jag drog igång depron byggandet förra helegen så var målet att få ihop en morback. en prov variant för att testa om den flyger bra och gör den det ska jag bygga en i vitt depron som jag ska måla lite snyggt! och när jag visade bilderna för min jobbarkompis och vingman i rc hobbyn blev han sugen på att bygga lite i depron vilket resulterade i att vi på rasterna på jobbet drog igång ett till projekt som ska premiäras på fredag. Så i all hast letade han fram en gammal ritning som han kopierat från ett köpt plan sukhoi 29 tror jag det hette! och så här långt har vi kommit med det blir limning i morgon och på fredag blir det combatflygning på lagret :)

Micke står och filar lite på nosen! :)


Och här har vi morbacken ny limmad och vinkelrätt uppriktad med hjälp av videoband! ;) hittade denna metod i ett forum när jag satt och slö surfade och tänkte att det ska jag prova nån gång! jag har provat många varianter men denna var nog den smidigaste. I morgon ska jag försöka fixa roderna och om jag hinner ett motorfäste.


söndag 7 mars 2010

Depron bygge!


Ja då har man börjat på ett till projekt en Morback f3p. Har tänkt att få den under 200 gram!
Här har jag precis skurit ut kropp-sidan och ska börja med vingen!

Nu är alla delar färdiga och packade för hemfärd!




Gjorde ett prov montage och det verkar som om det kommer att funka bra!
Ska bara lyckas passa in elektroniken och så måste jag bestämma vilken setup jag ska köra!


Och här har vi svär-fars första flygplan som även var den första modellen jag flög med! En mini 3dx Ritning fins här! förhopningsvis om vädret tillåter blir det premiär nästa helg!

lördag 6 mars 2010

Bygg helg!

Det blir depronbyggar helg tänkte försöka få ihop en Morback f3p ritning här så jag har nått att flyga med på jobbet och så ska jag hjälpa svärfar med sitt första depron flyg! Bilder kommer!

fredag 5 mars 2010

Helios f3a

Nu har jag fixat materialet som behövs för att bygga vingarna! Fattas framkants list bara! har ju inte så mycket erfarenhet av att bygga i balsa så kom gärna med tipps. Två flak 4 mm och fyra flak 1,5 mm balsa lim och 4x4 furu lister. Inhandlat på TechMoheda



Detta är ritning jag har att gå efter ;) har lyckats att fått ihop den med lite tejp så jag kan mäta och rita av den, sen så ska jag försiktigt riva den så jag får ut vingspanterna för att rita av dom.

onsdag 3 mars 2010

Tradera!

Jag är ett så kallat tradera freak kollar dagligen om det finns nått roligt ute, speciellt i radiostyrt sektionen. Och rätt ofta petar jag in små bud på allt möjligt kul oftast blir jag överbjuden men i bland gör man riktiga klipp, tex, fick ett headlock gyro för 105 kr och senaste 10 par JST kontakter för 40 kr (ett par på den lokala hobby affären kostar 28 kr) offtast är det små summor men det är ruskigt tillfredsställande när man vinner en budgivning!


10 par JST kontakter, nu kan man ju undra vad man ska med 10 par till. men dom kommer nog till användning förr eller senare ;)

måndag 1 mars 2010

Lite andra projekt!




Detta är ett Dystraction från Stevens Aero! har stått still länge i väntan på klädsel. jag har aldrig klätt ett plan förut så jag letar efter ett stabilare plan att testa på först. kanske det stora här neranför!

Detta är ett MIG 29 plan, Som ska ha skjutande propeller! får se när jag tar tag i det, har stått still länge!

detta ett helios f3a har jag fått, det var kraschat och hade gått av på mitten. Har lappat ihop det och tänkte bygga nya vingar och sätta motorn under på det.

En kyosho gx40 kanske i största laget.